PR&GIC FIN*Lirukallion Cuumaa tuhkaa

Elli

Lempinimet: Elli, Kelli, Eltsu, Kellitys, Manipulaattori, Älskardej, Älskari
Sukupuoli: kastraattinaaras
Rotu: pyhä birma
Väri: sinikilpikonnanaamio (SBI g)
Syntynyt: 21.4.2005, Häijää, Carita ja Jarmo Malkamäen luona
Kasvattaja: Leena Vessman, Karkku
Isä: CH FIN*Natalietten Benjamin, SBI c
Emo: CH FIN*Lirukallion Tilaustyö, SBI d
Jälkeläiset: Sydänyön A- ja B-pentueet
Veriryhmä A.
Elli kantaa suklaata.


Elli on ollut useita kertoja tuomareiden arvosteltavana, tässä jotain, mitä tuomarit ovat neidistä sanoneet. Suluissa näkyvät tuomarin nimikirjaimet.
Tyyppi: Very nice sized female.(LN) Harmonic, good propotions.(RS) Good. Solid. Well muscled female.(HH) Muscular, mid. boning.(AS) Hyvän kokoinen, aavistuksen hoikka. Ajattelee liikaa seksiä?(KR) Good, solid, well muscled. But could be larger for age.(HH) Ex proportion for female, ex legs and paws.(EZ) Ex type, medium size.(TK)
Pää: Good shape. Good profile.(LN) Good shape and length. Good broadness, good profile.(RS) Good in form. Strong chin. Nice profile.(HH) Wedge, exc. scoopy profile, roman nose, full muzzle.(AS) Suloiset kasvot, hyvä profiili. Otsa voisi olla pyöreämpi. Vähän pinchiä, kaunis väritys.(KR) Good in form, nice top, good profile, strong chin.(HH) Medium size, ex profile, ex rounded forehead, ex chin, cheekbones not full today.(EZ) Good form and ex colour, good chin.(TK)
Silmät: A little roundish, OK in color.(LN) Feminin expression, a bit rounded. Clean color.(RS) Nice shape. Ex color.(HH) Oval, exc. colored.(AS) Aavistuksen suuret ja pyöreät, silti suloinen ilme. Keskisininen väri.(KR) Nice shape, ex color.(HH) Large, ex open and set, ex blue colour.(EZ) Ex blue and form, size.(TK)
Korvat: Well set. Could wish them smaller.(LN) Well set and size.(RS) Good size.(HH) Rounded tips, nicely set.(AS) Suht hyvin sijoittuneet, voisivat olla aavistuksen pienemmät.(KR) Well placed.(HH) Medium size, ex open and placement.(EZ) Well set, a little big size.(TK)
Turkki: Excellent texture. Nice pointcolor. A little too low on front paws, good on back.(LN) VERY good quality, nice pointcolor, bit weak whiteness.(RS) Front gloves a little low. Soft silky texture. Nice contrasts.(HH) Seasonal, nicely groomed. Nice symmetrical socks, gloves could be more developed.(AS) Hiukka naftit etusukat, suht tasaiset takasukat ja kiilat. Hyvät pointit, erinomainen laatu. Ei täydessä turkissa.(KR) Very nice tortie color. Soft silky texture. Good contrasts.(HH) Semilong, a little hard today. The gloves are white and too short, the gauntlets are white and symmetric.(EZ) Summer coat, length, quality. Socks front low/back good, gauntlets good.(TK)
Häntä: Wish it longer.(LN) Good length.(RS) Good length.(HH) Hyvä muoto ja pituus. Ei täydessä turkissa.(KR) Good length.(HH) Medium long, good furnished.(EZ) Good.(TK)
Kunto: Nice shown.(LN) Good condition.(RS) Well presented.(HH) Hyvä kunto. Kiroilee, mutta käyttäytyy.(KR) Well presented.(HH) Good condition.(EZ) Ex show cond.(TK)
Yleisvaikutelma: Strong body wise.(LN) Strong qualities. Friendly.(RS) Nice young lady.(HH) Very sweet and lovely girl.(AS) Söpö kasvoinen birma lady.(KR) Kind female.(HH) Ex temperament.(EZ) Ex temper.(TK)

Elli on ensimmäinen yhteinen, oma kissamme. Olimme sopineet hankkivamme ensimmäiseksi yhteiseksi lemmikiksemme kissan. Kissan oli tarkoitus olla maatiainen, rotukissan hankkimisen olimme yhteistuumin siirtäneet hamaan tulevaisuuteen. Mutta toisin kävi. Ihastuin netissä kuviin, joita pyhistä birmoista näin, ja se oli menoa. Tutustuin rotuun netin välityksellä sen, minkä pystyin ja niinhän siinä kävi, että kohta olin eksynyt Lirukallion kissalan kotisivuille. Tietenkään minulta ei jäänyt huomaamatta, että birmapentuja odotettiin syntyviksi. Tuleva äiti Siiri sai minut huokaamaan ihastuksesta, eikä auttanut enää mikään. Kasvattajaan oli otettava yhteyttä.

21.4.2005 sitten syntyi kolme pientä birmapienokaista: kaksi tyttöä ja yksi poika. Ei mennyt kauaa, kun Elli varattiin meille. Tai no, tunnustettakoon, ettei Olli tiennyt silloin Ellistä vielä mitään. Järjestelin siinä herralle synttäriyllätystä. Kovin monta viikkoa ei suuni pysynyt kiinni, ja siinä sitten ihasteltiin Ellin kuvia yhdessä. Carita pahensi kissakuumetta entisestään kertoilemalla Ellin ja sisarusten kuulumisia. Ellin ollessa noin 8-viikkoinen kävimme kissalastamme katsomassa ensimmäisen kerran. Eikä kotiin olisi halunnut lähteä millään. Elli nukkua rellotti milloin minun, milloin Ollin sylissä sangen tyytyväisenä. Välillä piti suu kiinni miukaisten huomauttaa, ettei asento ollut paras mahdollinen, jonka jälkeen pieni neiti käänsi kylkeä ja jatkoi tyytyväisenä uniaan.

Lopulta koitti se aika, kun Ellin sai hakea kotiin. Muutaman tunnin ajomatka sujui helteestä huolimatta hyvin. Perillä Elli pääsi kopasta ihmettelemään uutta kotiaan. Pieni tepasteli sängyllä hyvin tomeran oloisena ja kehräsi kuuluvasti, kun neljä ihmistä häntä ihasteli ja silitteli. Elli hurmasi sukulaiset ja tuttavat suloisella olemuksellaan, ja samaa rataa on jatkunut tähän päivään asti.

Ellin luonne on aivan uskomaton: kiltimpää ja esimerkillisempää kissaa en tunne. Olimmepa missä tahansa, Elliä saa kuka tahansa koskea. Elli on hyvin luottavainen, mistä syystä hän ei juurikaan stressaa. Kaikenlaiset hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, jos jokin kiukuttaa, Elli huomauttaa siitä häntää heiluttamalla. Murista Elli ei edes osaa, neidin murina on sellaista pientä rutinaa. Joskus vieraille pelottaville kissoille pitää vähän rutista. Elli tulee hyvin toimeen muiden kissojen kanssa ja on myös tottunut täällä koiriin.

Elli rakastaa ulkoilua, kunhan vain sää on tarpeeksi lämmin. Lumesta neiti ei tykkää yhtään. Valjaissa ulkoilu aloitettiin Ellin kanssa 13-viikkoisena. Pihalla Ellin suosikkipuuhia ovat heinien pureskelu ja yllätysloikkaukset jonkun ötökän perään. Ellin ei pihalla näe juurikaan laukkaavan, neiti joko harppoo pitkillä askelilla, kipittää tai loikkii kuin aropupu. Sisällä parasta on nukkumisen lisäksi leikkiminen ja omien ihmisten hyppyyttäminen. Jos Elli haluaa silityksiä, emmekä me sitä tajua, alkaa naukuminen. Ensin ihan pieni naukaisu, mutta jos emme kerrasta usko, täytyy ääntä koventaa. Lopulta ei auta kuin mennä silittämään.

Elli on aivan ihana kissa. Se viihtyy toisaalta paljon myös omissa oloissaan, mutta tulee nyt vartuttuaan mielellään myös viereen tai jopa syliin asti siliteltäväksi. Elli on suloinen birmaleidi, joka on kasvanut todella kauniisti. Näyttelyissä Elli on saavuttanut tittelin Grand International Champion, joka on enemmän, kuin olimme toivoneetkaan. Nyt Elli on tekemässä paluuta näyttelyihin kastraattina, toivottavasti se turkkikin pikkuhiljaa tulee. Ellillä on ollut kaksi pentuetta, joissa yhteensä 6 pentua, ja Ellin tyttäret ja lapsenlapset jatkavat nyt Ellin linjaa eteenpäin.Suurkiitos Leenalle sekä Caritalle ja Jarmolle tästä hurmaavasta kissaneidistä!
Ihanampaa kissaystävää ei voisi toivoakaan!


Sukutaulu

PR & CH Natalietten Benjamin, SBI c
IP&GIC Jadinell Azio Zingaro, SBI b
CH Pirimirrin Dominica, SBI a
PR&EC Aman Tora Tora, SBI b 21
IC Sacresinh Blanche, SBI c
GIP&EC Jalinkas Finus, SBI c
EC Las Perlas-sin Ivy-Mae, SBI a 21
SunStar Magic Touch, SBI n
Rashyda Glorious Star, SBI a 21
Felonie Gaelic Hero, SBI a 21
Churston Beckas Song, SBI b
Las Perlas-sin Blue Homer, SBI a
Jalinkas Contessa, SBI b
Nicsha Champagne On Ice, SBI c
Las Perlas-sin Ychabelle, SBI a 21
CH Lirukallion Tilaustyö, SBI d
EC Zhamanen Diablo, SBI e
EC Zhamanen Kinley, SBI f
EC Sarika Lushan, SBI n
EC Chiritan Golden Princess, SBI f
EC Merissal Dante, SBI d
EC Chiritan Merremia aurea, SBI n
Sarika Choc Pop, SBI b 21
Sarika Blu Nikita, SBI a
Kitta Mun-Has Zorro, SBI n
Eklundens Princesse, SBI e
Chandigarh's Only You, SBI n
Eklundens Jaqueline, SBI f
Tebasiles Pongo, SBI b
Chiritan Epipactis royleana, SBI f


Näyttelyt

Päivämäärä Yhdistys Paikkakunta Luokka Tuomari Tulos
4.12.2005 PIROK Tampere 11 Lena Nordström EX 3
4.3.2006 POH-KIS Seinäjoki 9 Raymond Saetre EX 1 CAC
5.3.2006 POH-KIS Seinäjoki 9 Henry Hornell EX 1 CAC
30.7.2006 SUROK Helsinki 9 Alexey Shchukin EX 1 CAC CHAMPION
15.9.2007 ISROK Kuopio 7 Kristiina Rautio EX 1 CACIB
16.9.2007 ISROK Kuopio 7 Henry Hornell EX 1 CACIB
21.2.2009 FELIX Tallinna 7 Elena Zagorskaya EX 1 CACIB INTERNATIONAL CHAMPION
22.2.2009 FELIX Tallinna 5 Tellervo Kass EX 1 CAGCIB
27.6.2009 ISROK Siilinjärvi 5 Albert Kurkowski EX 1 CAGCIB NOM
28.6.2009 ISROK Siilinjärvi 5 Sebastian Pruchniak EX 1 CAGCIB
30.8.2009 KES-KIS Jyväskylä 5 Bjarne Wikström EX 1 CAGCIB
26.9.2009 PIROK Tampere 5 Hannah Jensen EX 1 CAGCIB
14.11.2009 ISROK Kuopio 5 Henry Hornell EX 1 CAGCIB
15.11.2009 ISROK Kuopio 5 Martin Sanda EX 1 CAGCIB
13.12.2009 POH-KIS Laihia 5 Bjarne Wikström EX 1 CAGCIB GRAND INT. CHAMPION
18.1.2012 KES-KIS Jyväskylä 10 Geir Edvardsen EX 1 CAP
19.2.2012 KES-KIS Jyväskylä 10 Anette Engvall EX 1 CAP
19.5.2012 PIROK Tampere 10 Pia Nyman EX 1 CAP PREMIER
16.6.2012 KES-KIS Hankasalmi 8 Alessandro Ghibaudo EX 1 CAPIB NOM
17.6.2012 KES-KIS Hankasalmi 8 Grazyna Laskowska-Malaga EX 1 CAPIB


Takaisin Kissat-sivulle
Nupun omalle sivulle
Iidan omalle sivulle
Sirun omalle sivulle
Ronin omalle sivulle
Anskun omalle sivulle
Mistin omalle sivulle
Oonan omalle sivulle
Remun omalle sivulle
Piparin omalle sivulle