FIN*Lirukallion Cuumaa tuhkaa & B-kullen

FIN*Sydänyön är ett litet katteri i Joensuu, Norra Karelen. Vi har sex heliga birmor: fem fertila honor och en fertil hane. Tre av dem bor hos oss och de andra tre hos vänner och familj. Alla katter lever som familjemedlemmar och det är kattungar för oss också.

Vårt stamnamn blev godkänt i FIFé 6.9.2005. Vi blev intresserade av att avla dessa underbara katter när vi skaffade oss vår första birma Elli. Vi märkte att Elli vore en fin katt att avla på och eftersom jag hade alltid drömt om att avla var det lätt att fatta beslut. Sydänyön var vår första alternativ och det godkändes. Vi ville ha ett stamnamn som är pä finska och som är vackert. Sydänyön är ocksä ett ord som passar oss jätte bra. Den betyder nämligen den stunden då natten är som djupast. Det är alltså ett namn som passar oss, som tycker om metal musik och fantasiböcker, jättebra.

Vi är fortfarande nybörjare i avelsarbetet. Vår första kull föddes i januari 2007 och vi har bara haft tre kullar hittils. Men vi har ju inget bråttom. Vär ideologi utvecklar sig fortfarande men säkert är att vi vill avla sunda och sociala birmor som ser ut som birmor. Vår första avelshona Elli har blodgrupp A men blodgrupp B är inget monster för oss. Katter som har blodgrupp B har lika värdefulla gener som katter med blodgrupp A. Vi koncentrerar oss inte i några färger utan alla birmafärger är med i vår avelsarbete.

För oss är det viktigt att alla katter som vi har fött upp får ett bra hem där de får leva lyckligt som innekatter. Vi är alltid beredda att hjälpa om problem uppstår. Därför vill vi hela tiden utveckla våra kunskaper. Våra bebisar betyder mycket för oss, även om det var länge sedan när de flyttade till nya hem.

Våra avelskatter är testade negativ för FeLV och FIV.

Vi är medlemmar i Itä-Suomen Rotukissayhdistys rf ISROK, InCat Suomi rf och Pyhä Birman kissa rf.