FIN*Lirukallion Cuumaa tuhkaa & B-pentue

Olemme pieni kissala Jyväskylässä. Birmoja meilläon kuusi, joista kolme asuu luonamme ja kolme sijoitettuina. Joukossa on neljä leikkaamatonta naarasta, yksi kastraattinaaras ja yksi kastraattiuros. Kaikki kissamme ovat rakastettuja perheenjäseniä ja sellaisia myös pennut ovat meille.

Kasvattajanimemme FIN*Sydänyön rekisteröitiin FIFe:ssä 6.9.2005. Kiinnostuksen kasvatukseen saimme, kun hankimme ensimmäisen kissamme Ellin. Ajatus omasta kasvattajanimestä alkoi varsin nopeastikypsyä mielessä, kun Ellikin tuntui soveltuvan kasvatukseen mainosti. Niinpä lähetimme kasvattajanimianomuksen kasvattajasitoumuksenkera kolmella nimiehdotuksella varustettuna. Niistä ehdotuksista ensimmäinen meni läpi. Tulihan sitä mietittyä kaikenlaisia nimiä. Sellaisia, jotka liittyisivät väriin sininen, kun Elli on sinikilppari, sellaisia,joissa yhdistyisivät kahden kissamme nimet. Jotain kauniilta kuulostavaa sen piti olla. Lopulta päädyimme kuitenkinnimeen Sydänyön, jolla ei ole mitään tekemistä Ellin värin tai kissojemme nimien kanssa... Kuitenkinse nimi tuntuu sopivan meille todella hyvin, sillä se on suomalainen, kaunis ja tuntuu istuvan musiikkimakuummekin hyvin. Liekökohtalonoikkua, että kirjahyllystäkin löytyy kirja nimeltä Sydänyö. Tämän tosinhuomasin vasta, kun nimi oli jo saatu.

Näitä sivuja siis päivittelen mie eli Tiina. Olen vm -84 oleva saksan- ja ruotsinkielenopettaja, syntynyt Joensuussa, mutta omasta mielestäni kotoisinPyhäselästä, joka valitettavasti tätä nykyä kuuluu Joensuuhun. Valmistuin Joensuun yliopistosta jouluna 2009 ja nyt on pikkuhiljaatotuteltu työelämään opiskelijaelämän jälkeen. Harrastuksiini kuuluu kissojen lisäksi ratsastus, lukeminen (etenkin fantasiakirjat ja Nora Robertsit), metallimusiikki,käsityöt, kuntosali ja myös varsin aktiivisen koiran kanssa touhuilu. Näyttelyissä minutvoi usein bongata myös assarin hommissa.

Kasvattajanimen kanssani jakaa avopuolisoni Olli, joka opiskelee JAMKissa Jyväskylässä tradenomiksi. Vapaa-aika Ollilla menee pitkältitietokoneen ja kissojen parissa. Onneksi kyseessä on mies, joka ei paljon vastustele ajatusta suuresta kissalaumasta eikä myöskäänkieltäydy näyttelyreissuista. Musiikkimakukin on enimmäkseen hyvä.

Pikkuhiljaa tässä birmatuntemuksen karttuessa on kasvatusideologiamme alkanut kehittyä. Se jatkanee vielä kehittymistään, silläolemme kuitenkin tässä harrastuksessa vielä aivan noviiseja. Lähtökohtana kuitenkin on, että pyrimmekasvattamaan terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia kissoja. Birman tulee näyttää birmalta. Ja tokihan on toivottavaa, että kasvateistamme olisi uusille omistajilleen iloa moniksi vuosiksi eteenpäin. Ensimmäinen kasvatuskissamme Ellion A-veriryhmää, mutta emme sulje B-veriryhmää edustavia kissoja pois tulevaisuuden kasvatuksestamme. B-veriryhmän kissojen perimäon aivan yhtä arvokas, eikähän B-veriryhmä mikään sairaus ole. Kaikki birmaväritovat kasvatuksessamme mukana.

Meille on tärkeää, että kasvattamillemme kissoille löytyy hyvä koti, jossa ne saavatviettää turvallista ja onnellista sisäkissan elämää. Olemme valmiit aina tukemaan kasvattiemmeomistajia ja neuvomaan ja opastamaan heitä kissoihin liittyvissä asioissa. Pyrimme koko ajan kehittämäänkissatietouttamme, jotta voisimme suoriutua tästä tehtävästä mahdollisimman hyvin.

Kasvatuksessamme käytettävät kissat ovat FeLV- ja FIV-negatiivisia.

Olemme jäseniä Itä-Suomen Rotukissayhdistys ISROK:ssaja Pyhä Birman Kissa r.y.:ssä.