GIC FIN*Sydänyön Arvokkain Aarre
Nuppu

Lempinimet: Nuppu, Nuppunen, Nobo, Nubu, Noob, Formula, Tupsu, Nupsu, Tuppu, Huppu, Tuppurainen
Sukupuoli: naaras
Rotu: pyhä birma
Väri: sininaamio (SBI a)
Syntynyt: 3.1.2007, Joensuu
Kasvattaja: FIN*Sydänyön
Isä: GIC FIN*Tärn Kippari-Kalle, SBI a
Emo: GIC FIN*Lirukallion Cuumaa tuhkaa, SBI g
Jälkeläiset: Sydänyön C-pentue
Veriryhmä A
FeLV- ja FIV-negatiivinen. (21.4.2008)


Kuvia Nupusta.

Joitain tuomareiden mielipiteitä Nupusta. Suluissa tuomarin nimikirjaimet.
Tyyppi: Promising young female. Nice body and bonestructure.(LL) Super body type, strong and well developed.(AV) Nuori naaras, hyvä koko, ex tyyppi.(TK) Ex kräftiger, massiver Körper. Ex kurze, starke Beine.(HR) Nice proportions, not big, still needs more time to finish development. (AS) Ex tyyppi ja harmonia.(TK) Medium size, strong boning, ex proportions.(IS)
Pää: Nice typical SBI profile, correct line forehead.(MC) Lovely sweet expression. Fine profile, forehead and top. Fine chin for age.(LL) Ex short + broad. Ex perfect SBI profile. Ex chin, ex rounded forehead and skull.(DF) Ex profiili, hiukan heikko leuka, pointtiväri hyvä.(TK) EX profile, ex chin, nicely rounded.(SL) Ex Kopfform, ex Profil, ex sanfte Ründungen, gute Stirn.(HR) Wedge, wide with a nice full muzzle, soft ?, scoopy profile.(AS) Ex muoto ja profiili ja maskiväri, hyvä leuka.(TK) Ex form, ex profile.(IS)
Silmät: Väri hyvä, muoto ex!(BW) Open rounded, a bit pale color.(MC) Ex in shape + set, medium blue.(DF) Saisivat olla tummemmat, hyvä muoto.(TK) Ex Ausdruck, ex Form + Grösse, ex SBI look, ex Farbe.(HR) Keskivahvat väriltään. Ex muoto ja koko.(TK) Large oval, ex placement, nice blue color.(IS)
Korvat: Koko ex, sijainti hyvä.(BW) Small and well placed.(LL) Ex in size, shape + set.(DF) Ex small, ex setting.(SL) Ex Grösse, gute Platzierung, ex Form.(HR) Med. large ears, follow the wedge. (AS) Hienosti sijoittuneet, ex koko.(TK) Ex size, ex placement.(IS)
Turkki: Tasaiset kiilat ja sukat, kontrastit ex, turkin laatu ex, kunto ex, pituus hyvä.(BW) Ex texture. Ex body and pointcolor, fine gloves, ex spures.(AV) Sukat ja kiilat epätasaiset. Hyvä laatu ja pituus. Väritys hiukan tumma.(TK) Ex seidige Qualität + Textur, ex Points + Körperfarbe, gute Handschuhe, Spuren + Symmetrie.(HR) Semilong, ex texture - silky, soft. The gloves are white and symmetric. The gauntlets are white. (EZ) Hyvä laatu ja pituus, sukat hiukan epätasaiset, kiilat hyvät, maskivärit ex.(TK) Mediumg long, ex texture. Good contrasts. Ex gauntlets, good gloves.(IS)
Häntä: Sopivan pituinen.(BW) Harmonic and correct.(MC) Nice length and shape.(LL) Ex Länge + Form, ex Feder?(HR) Ex väri, hyvä pituus.(TK) Short, correct.(IS)
Kunto: Ex kunto!!!(BW) Very good. (MC) Ex well fed + ex well prepared.(DF) Ex.(AV) Hieno näyttelykunto.(TK) Hieno kunto.(TK) Excellent.(IS)
Yleisvaikutelma: Ex luonne, kiltti!!!(BW) Promising baby.(MC) Lovely and sweet.(LL) Very friendly, very promising.(DF) Super presentation.(AV) Eloisa luonne.(TK) Calm, nice young lady.(SL) Ex vorgestellt, ex Temperament.(HR) Ex temperament.(EZ) Girl got a temper.(AS) Hieno luonne.(TK) Well balanced, nice girl.(IS)

Nuppu on Ellin ja meidän ensimmäisestä pentueesta. Neitokainen syntyi toisena kolmen pennun pentueeseen ja painoi syntyessään 91 grammaa. Heti vastasyntyneenä Nupun karva oli sävyltään tummempaa kuin muilla kahdella, mistä syystä veikkasimme neitiä jo silloin sininaamioksi. Sehän osoitti sitten pitävän paikkansa. Kun meille selvisi, että kaksi pennuista on tyttöjä, piti ruveta miettimään, kumpi jäisi kotiin. Olimme alusta asti ajatelleet pitää yhden Ellin pennuista ja nyt oli edessä vaikea valinta. Reilun viikon asiaa pähkäilimme: Nupulla oli puolellaan kaunismuotoinen pää, joka meni ohi Nellan värin. Nella siis sattui olemaan sinikilppari, jota olimme pentueeseen toivoneet.

Niin Nuppu sitten jäi meille ja sai nimekseen Sydänyön Arvokkain Aarre, sillä eihän arvokkainta aarretta voi pois antaa. Pennut kasvoivat kohisten, tytöt rinta rinnan, Nuutti vähän isosiskojaan nopeammin. Nupun sukat ja kiilat ovat ok, vaikka takajalkojen sukat voisivat vähän matalammat olla. Neidillä on edelleen kaunismuotoinen pää, hyvä profiili ja hyvin sijoittuneet korvat. Silmien väri on vielä varsin haalea, mutta kun molemmilla vanhemmilla on hyvä silmien väri, niin uskomme (ja toivomme), että se tuosta vielä syvenee. Leuka ei myöskään ole niin vahva kuin Ellillä, mutta katsotaan, kuinka neiti tuosta kasvaa.

Luonteeltaan Nuppu oli alussa isosiskoaan rauhallisempi, mutta pikkuveljeään vilkkaampi. Nella-sisko oli hyvänä apuna purkamassa energiaa, kunnes se erään kerran hypyn alastulossa teloi jalkansa. Sen jälkeen Nuppu joutuikin ravaamaan paljon yksin, kun ei Nellasta formulakaveriksi ollut. Joka paikkaan pieni karvainen pallo ehti, myös vessanpönttöön, eikä se tietenkään uskonut mitään kieltoja. Kissan vessan siivoaminen on ollut Nupun lempipuuhaa, tai ainakin siivoamisen häiriköinti lapiota läpsimällä. Pikkukissalla tuntuu olevan ylettömästi energiaa, ja se saikin lempinimen Formula. Siru-Kommandomme sai siis koulutettua ainakin yhden pennuista itsensäkaltaiseksi sissiksi.

Nuppu on edelleen varsin vauhdikas ja utelias persoona. Se myös vaatii huomiota naukumalla surkeasti viereisessä huoneessa (sen natiainen on oppinut emältään). Sylissäkin viihdytään toisinaan ja silityksiä kaipaillaan usein. Poseeraus on myös Nupun vahva laji, kuten äitinsä Ellinkin, mutta aina siihenkään ei malta keskittyä. Nuppu on perinyt äitinsä kiltin ja luottavaisen luonteen, mitä nyt ei niin kärsivällinen ole kuin Elli. Näyttelyissäkin Nuppu osaa käyttäytyä fiksusti. Odottelu on tylsää, mutta tuomareille on kiva keikistellä. Vielä ei ole Formula pudonnut tuomarinpöydältä, mutta kerran oli jo lähellä: neiti kellahti rapsuteltavaksi tuomarin pöydän reunalle. Sain kiinni. ;)

Sukutaulu

GIC Tärn Kippari-Kalle, SBI a
IC Ramus Acernus Kabongo, SBI n 21
EC Fredrikakattens Blue Jasmin, SBI a
Rallarrosens Tathi, SBI n 21
Ramus Acernus Skattefria Fia, SBI a
Citizen's Blue Angus, SBI a
Fredrikakattens Albertina, SBI n
CH Ramus Acernus Kent-Åke, SBI n 21
PR & CH Rallarrosen's My Dreams, SBI f
EC Ramus Acernus Amat Librius, SBI n
Acina, SBI a
Citizen's Lord Laddie, SBI a
Citizen's Ninja Ninoutchka, SBI n
EC Citizen's Alessi, SBI n
Myggvallens Zamora, SBI a
IC Lirukallion Cuumaa tuhkaa, SBI g
PR & CH Natalietten Benjamin, SBI c
CH Lirukallion Tilaustyö, SBI d
GIC & IP Jadinell Azio Zingaro, SBI b
Pirimirrin Dominica, SBI a
EC Zhamanen Diablo, SBI e
EC Zhamanen Kinley, SBI f
EC & PR Aman Tora Tora, SBI b 21
IC Sacresinh Blanche, SBI c
GIC & EP Jalinkas Finus, SBI c
EC Las Perlas-sin Ivy Mae, SBI a 21
EC Sarika Lushan, SBI n
EC Chiritan Golden Princess DM, SBI f
GIC Merissal Dante, SBI d
EC Chiritan Merremia Aurea DM, SBI n


Näyttelyt

Päivämäärä Yhdistys Paikkakunta Luokka Tuomari Tulos
5.5.2007 ISROK Kuopio 12 Bjarne Wikström EX 1
6.5.2007 ISROK Kuopio 12 Marek Chadaj EX 1
19.5.2007 PIROK Tampere 12 Lone Lund EX 1 NOM (TOP3)
1.7.2007 KES-KIS Jyväskylä 12 Dieter Filler EX 1
25.8.2007 RUROK Vantaa 11 Anne Veland EX 1
26.8.2007 RUROK Vantaa 11 Tellervo Kass EX 1
15.9.2007 ISROK Kuopio 11 Sirpa Lindelöf EX 1
16.9.2007 ISROK Kuopio 11 Helene Reiter EX 1
16.2.2008 KES-KIS Jyväskylä 9 Elena Zagorskaya EX 1 CAC
17.2.2008 KES-KIS Jyväskylä 9 Alexey Shchukin EX 1(/2) CAC
2.3.2008 URK Kirkkonummi 9 Fabrice Calmés EX 1(/2) CAC CHAMPION
12.4.2008 POH-KIS Vaasa 7 Charles Spijker EX 1 CACIB
13.4.2008 POH-KIS Vaasa 7 Anne Paloluoma-Sundholm EX 1 CACIB
10.5.2008 FELIX Tallinna 7 Heinz Günter Scholer EX 1 CACIB INTERNATIONAL CHAMPION
11.5.2008 FELIX Tallinna 5 Marina Vinkel EX 1 CAGCIB
6.9.2008 POH-KIS Seinäjoki 5 Tellervo Kass EX 1 CAGCIB
7.9.2008 POH-KIS Seinäjoki 5 Inna Shustrova EX 1 CAGCIB
27.6.2009 ISROK Siilinjärvi 5 Sebastian Pruchniak EX 1 CAGCIB
28.6.2009 ISROK Siilinjärvi 5 Bjarne Wikström EX 1 CAGCIB
30.8.2009 KES-KIS Jyväskylä 5 Rolf Voehringer EX 1 CAGCIB
14.11.2009 ISROK Kuopio 5 Charles Spijker EX 1 CAGCIB
15.11.2009 ISROK Kuopio 5 Kristiina Rautio EX 1 CAGCIB GRAND INT. CHAMPION


Takaisin Kissat-sivulle
Ellin omalle sivulle
Iidan omalle sivulle
Sirun omalle sivulle
Ronin omalle sivulle
Anskun omalle sivulle
Mistin omalle sivulle
Oonan omalle sivulle
Remun omalle sivulle
Piparin omalle sivulle