Pennunostajan opas
Sydänyön pennut ovat luovutettaessa:

Sydänyön birmapennut maksavat keskimäärin 700-1000 euroa riippuen pennun tasosta ja käytetystä yhdistelmästä. Kunkin pennun hinta selviää kysymällä siitä kasvattajalta.

Määrittelemme pentujen tasot seuraavasti:
Lemmikki: pennulla on sekä siitos- että näyttelykäytön estävä vika. Tällaisia puhtaasti lemmikkitason pentuja syntyy varsin harvoin.
Lemmikki/näyttely: pennulla on siitoskäytön estävä vika, esim. knikki tai napatyrä, mutta sitä voi näyttelyttää kastraattiluokissa.
Siitos: pennulla ei ole siitoskäytön estävää virhettä, mutta näyttelymenestystä sille ei ole odotettavissa. Yleensä tällaisella pennulla on liikaa tai liian vähän valkoista.
Siitos/näyttely: pennulla ei ole sertin eväävää virhettä ja se soveltuu myös kasvatukseen. Siitos/näyttelytasoisena myymme pennun harvoin. Tällainen pentu saa sertinsä ainakin yksin ollessaan myös ylemmissä luokissa ja se on kasvattajien mielestä pentuna lupaava. Myöhempää kehitystä ei kuitenkaan voi varmaksi ennustaa.

Pennunostaja saa mukaansa pentupaketin, joka sisältää ruokaa, jota pentu on tottunut syömään, leluja, CD:n, jolla on kuvia pennusta, sen vanhemmista ja sisaruksista sekä pentukansion, joka sisältää pennun rekisterikirjan, Kissaliiton kissanomistajan oppaan ja kirjalliset ohjeet, jotka auttavat alkuun uuden perheenjäsenen kanssa. Halutessaan pennunostaja saa myös vuoden jäsenyyden Pyhä Birman Kissa r.y.:ssä ja Itä-Suomen Rotukissayhdistyksessä.

Haluamme, että pennunostaja käy katsomassa tulevaa kissaansa ainakin kerran, ennen kuin pentu on luovutusikäinen. Toki pentua saa käydä katsomassa useastikin, jos haluaa. Pennut tottuvat täällä myös muihin kissoihimme ja koiraamme, japaninpystykorva Hillaan. Kissamme myydään vain sisäkissoiksi! Mikäli kissaa halutaan ulkoiluttaa, on sen tapahduttava valvotusti tarhassa tai valjaissa. Pennunostaja sitoutuu pitämään kissasta hyvää huolta sen eliniän ajan. Kissaa hankkiessa on oltava valmis sitoutumaan siihen vuosiksi eteenpäin! Kissahan voi elää parikymmenvuotiaaksi. Mikäli kissasta joutuu jostain syystä luopumaan, toivomme, että omistaja ilmoittaisi tästä ensimmäiseksi meille, jotta voisimme ostaa kissan takaisin tai ainakin etsiä sille uuden hyvän kodin. Emme halua, että kasvattamamme kissat joutuvat kiertoon.

Toivomme kuulevamme kasvattamistamme kissoista luovuttamisen jälkeenkin! Yhteydenotot ovat enemmän kuin tervetulleita, milloin tahansa. Olemme aina valmiit vastaamaan kysymyksiin ja auttamaan kasvattimme kanssa eteenpäin.